Селидбе и пакованје ствари за селидбе

Планирате да спакујете ствари како бисте уштедели новац? Иако то може бити добра идеја ако се бавите ограниченим буџетом, не желите да коштате више оштећујући своје драгоцености. Док се књиге могу лако упаковати у папирне кутије, а одећа може бити стављена у кофере за одеће или кутије које су преузете из продавница прехрамбених производа, бакином порцулану треба мало више ТЛЦ-а. Ево неколико савета за паковање порцулана, кристала и других осетљивих предмета.

Осигурање селидбе

Док ће неки поступци власника кућа покривати потезе, други неће. Да бисте осигурали да ћете бити покривени, обратите се свом носиоцу полиса и питајте шта је њихово покривање. Ако не покривају селидбе, обавезно купите осигурање за све што ћете пунити у камион који се креће. Обавезно га извадите за одређену вредност било које антиквитета који бисте могли да понесете са собом онолико често када то захтијева посебно покривање. Ово вам није потребно јер код агенције за селидбе Београд Јефтине селидбе и превоз све ваше ствари су осигуране.

Знати шта не спаковати у камион може бити једнако важно колико и знати шта да спакујете. Предмете попут накита, малих породичних наследстава или важних докумената треба да носите са собом и носите у аутомобилу. Ако то нисте у могућности, спакујте их одвојено и пошаљите их комерцијалним поштанским оператором. На тај начин знате да су предмети сигурни.

Не штедите на амбалажи за заштиту ствари током селидбе

За предмете попут кристала или порцулана, на располагању су посебне кутије и материјали за паковање. Додати трошак вреди када узмете у обзир трошак који би могао да замени те ствари. Неки од њих могу бити незаменљиви. Обезбеђивање да имате праве кутије за обављање посла селидбе помоћи ће у спречавању било каквих случајних провала или предмета који се уништавају.

Обезбедите слике током селидбе

Током урагана многи фотографи и уметничке галерије поставиће Х направљен од сликареве траке преко свега што је испод стакла. Зашто то раде? Трака-Кс ће вам помоћи да спречи пуцање стакла у случају да му се нешто догоди. Ово ће вам помоћи да спречите да ваше фотографије или слике не буду оштећене услед случајних ломова стакла.

Не постављајте суђе

Ако пакујете порцулан, запамтите да јело треба спаковати једно поред другог, а не слагати. Сноп ће полако повећавати тежину посуђа на оном при дну. Овај пораст притиска може и на крају поломити та јела на дну. То спречите тако што ћете спаковати посуђе једно поред другог и пазити да ништа тешко не буде стављено на њих приликом утовара у покретни камион.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.