Saveti za selidbe

Počnite sa pakovanjem što je pre moguće

Treba da počnete da spakujete sve ono bez čega možete nekoliko nedelja čim saznate da je kupovina nove kuće potvrđena. To uključuje sezonsku odeću i druge sezonske predmete kao što su oprema za baštovanstvo ili oprema za zimske sportove. CD-ovi, DVD-ovi, igre, knjige, kuhinjska oprema, ukrasi, slike mogu se spakovati unapred.

Ne potcenjujte koliko će ovo trajati, pogotovo ako ćete sređivati stvari dok budete išli i pokušavali da napravite malo nereda. Selidbe stanova i kuća je često jedini put kada se to uradi pravilno, jer, na kraju krajeva, nema smisla nositi kutije stvari i plaćati veći kombi jednostavno da se smeće prevozi od jednog do drugog doma, pa budite nemilosrdni sa svojim razbacivanjem. Izvan sezone odeća se može spakovati u kofere, ali pokušajte da nabavite futrolu za pakovanje garderobe za drugu odeću, jer će to olakšati pakovanje i raspakiranje i minimizirati peglanje. Ne zaboravite da koristite puno mehurića za osetljive predmete i uvek zalepite kutije za pakovanje jakom trakom za pakovanje. Označite ih kako se nalaze u novom domu, ali ih označite i kao „teške“, „lake“ itd., Tako da možete postaviti najteže kutije na pod kombija i na njih složiti one krhke.

Spakovanje osnovnog za selidbe

Bliže datumu preseljenja spakujte što više svojih osnovnih, svakodnevnih životnih predmeta, a takođe i malu kutiju sa osnovnim predmetima kao što su lekovi, toaletna rola, omiljene dečije igračke, čajnik, šolje itd. Obavezno čuvajte dragocene predmete poput nakita i važnih dokumenata na sigurnom mestu i nosite ih sa sobom tokom selidbenog dana.

Dan selidbe

Počnite da punite kombi glavnim predmetima nameštaja i kućnih aparata – postavite sofe i dušeke uspravno pored zidova kombija i učvrstite ih na mestu. Sve posebno visoke predmete, poput ormara, koji se ne mogu uspravno pričvrstiti, treba položiti na bokove – koristite stare ćebe kako biste sprečili oštećenje drvenih predmeta. Sav nameštaj sa vratima ili fiokama treba zaključati, gde je to moguće, ili ga vezati zatvorenim koncem kako bi se sprečilo njihovo otvaranje ili klizanje u tranzitu. Sledeće započnite sa najtežim kutijama, koje ste prethodno označili, i postavite ih na pod na zadnjem delu kombija, a zatim počnite slagati lakše kutije na vrh. Pokušajte da popunite sav raspoloživi prostor kako biste sprečili pomeranje predmeta tokom vožnje kombijem.

Kada stignete u svoj novi dom, učinite isto obrnutim redosledom – samo pripazite na te bolne ruke i iscrpljenost!

Једно мишљење на “Saveti za selidbe

  1. Повратни пинг: Koliko koštaju usluge selidbe? – Biznis portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.