Plastični rezervoari za vodu i betonski rezervoari za vodu

Kako se bira materijal za čuvanje i skladištenje vode, odnosno kako izbrati materijal za rezervoare za vodu. Šta je važno kada se gledaju osobine materijala koji će čuvati vodu u dužem vremenskom periodu. VAžno je da sunčeva svetlost nema kontakt sa vodom jer će doći do razvoja algi. Zato izbegavajte da držite vodu u rezervoarima za vodu koji su napravljeni od providnih materijala. Važno je da meterijal od kojih je napravljen rezevora za vodu ne bude porozan, da bude od materijla koje se ne razlaže u vodi, što je obično slučaj sa PET i PVC plastikom.

Ako je materijal proziran, prekrijte ga ili ofarbajte nekom baš gustom farbom, a najbolji rezervoari za vodu su HDPE plastike.

Plasticni rezervoari za vodu

HDPE je najkvalitetnija plastika za rezervoare za vodu, ne razlaže se u vodi, ne otpušta materije oje su štetne, najbolje je držati u nekom zaklonu od Sunca kada može da traje beskonačno dugo. Dodaje se i aktivna čađ, pa su otporni i na sunčevu svetlost. Laki su i to je njihova velika prednost, zato se lako prenosi i postavlja na bilo koju ravnu lokaciju na imanju, ili čak unutar zatvorenog prostora. Ovo je najjednostavije rešenje za rezervoare manjeg kapaciteta. Ako ga naručite možete ga vrlo brzo dobiti i odmah upotrebljavati, tako da cisterne za vodu plastični rezervoari za vodu mogu odmah da se koriste.

Betonski rezervoari za vodu

ZA one koji su još uvek verni nekim starim materijalima i koji su za betonske rezervoare. AKo se uporedi odnos cena materijal onda su betonski rezervoari isplativiji. Ali koliko treba da čekate da se to ozida ukopa, treba ga napraviti a za takvo nešto je potrebno vreme. Tamo gde ga namestite nema pomeranja, i zauvek će vam zauzimati prostor.

Zidanje takvog rezevoara je od 30 do 50 € po kubiku, samo što to sve može da potraje, treba uraditi i ploču, otvor na bazenu koji treba i osigurati, itd.

Mislim da je plastični rezervoar za vodu mnogo jednostavniji za bilo koju vrstu upotrebe.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.