Kace i rezervoari za vodu

Svedoci smo da svake godine sve više imamo problema sa snabdevanjem vodom. Ne samo da je problem sa vodom za piće, već je postao broblem sa vodom uopšte. Vode nema za neke osnovne potrebe, na selu nema da bi se napojila stoka i izvršile neke osnovne radnje. Zato je potrebno praviti veče bazene ili više bazena koji mogu da posluže za skladištenje veće količine vode. Izvori u letnjem periodu ne mogu da postignu i nadoknade veliku potrošnju vode.

Rezervoari za vodu i plasticne kace

Za takve stvari iedelani su plasticni rezervoari, bilo zatvoreni rezervoari za vodu ili otvoreni vertikalni rezervoari plasticne kace za vodu. Plasticni rezervoari se prave u više različitih oblika pa mogu cisterne za vodu, horizontalni rezervoari ili vertikalni rezervoari.

Prave se od istog materijala, zapremine su im slične razlike su u položaju. Recimo plasticne kace su otvorene sa jedne strane , a mogu imati poklopac koji se skida i vraća. Vertikalni rezervoari imaju zavaren poklopac koji se ne može skinuti. Vertikalni rezervoari idu više u visinu, a horizontalni ili cisterne više idu u dužinu. Za razliku od vertikalnih rezervoara cisterne za vodu se lakše ukopavaju u zemlju i namenjeni su više za ukopavanje u zemlju. Naravno da cisterne za vodu mogu biti i nadzemni i postavljaju se na posebne lege ili ležišta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.