Paulovnija drvo i sadnice

Kakvo je drvo paulovnija. Jedni kažu izvikano i da ga svi sade i da nije baš tako kako ga reklamiraju. Koliko je verovatno da od 10 do 12 ari već imate za tri godine dvdeset kubika drva. Ili da neko drvo iz kine za 7 godina naraste 20 metara u visinu i u prečniku 40 cm.

Paulovnija se sadi već od početka maja, a cena paulovnije u rasadniku Florand je u predprodaji daleko povoljnija. Ovaj rasadnik ima kvalitetne sadnice jer sadnice proizvodi in vitro.

Istina je paulovnija je čudesno drvo, zovu ga još i carsko drvo. Neverovatno brzo raste, ali da bi se pravilno formiralo mora da se neguje. Kao i sve pažnja joj je potrebna prvih godinu dve, aposle kada uhvati zanmah onda već ode u visine. U početku joj je potrebno obezbediti vode i to je najbolje kap po kap. Važno je zakidanje listova da se ne bi formirali čvorovi, kako bi drvo bilo što više i pravo, ovo je važno za građu.

KOristi se za ogrove, ima dobru kalorijsku moć, odlična je za pelet. Paulovnija je drvo budućnosti, a kod nas se koriste hibridi koji su podešeni i prilagođeni za naše uslove.

Raspitajte se u rasadniku Florand oko prodaje sadnica po svim uslovima.

Једно мишљење на “Paulovnija drvo i sadnice

  1. Повратни пинг: Paulovnija drvo sadnice – Biznis portal

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.