Angažovanje agencije za selidbe, pakovanje i ostalo

Angažovanje kompanije za selidbe jedna je od najvažnijih odluka koju ćete doneti tokom selidbe. Iako je tehnički moguće da se sami spakujete i premeštate, to je mnogo toga što možete staviti na tanjir. Pametno je prepustiti bar deo zadatka profesionalcima – ali koliko od procesa selidbe mogu da preuzmu sami selidbe?

Da li se selidbe pakuju za vas? Šta pakuju i gde završavaju njihove usluge? Evo šta treba da znate da biste dobili najbolju vrednost od profesionalne usluge selidbe u Beogradu i izbegli uobičajene zamke na tom putu.

Šta očekivati od selidbe u Beogradu

Profesionalni selidbe u Beogradu mogu da se bave praktično svim zadacima povezanim sa premeštanjem vaših ličnih stvari. Evo šta možete očekivati od profesionalnog selidbe da uradi za vas:

Nabavka materijala za pakovanje. Ne bi trebalo da kupujete kutije, traku ili materijal za pakovanje osim ako ne odlučite da spakujete neke stvari pre nego što stignu selidbe.
Pakovanje. Profesionalni selidbe Beograd znaju kako da spakuju vaše stvari tako da se ništa ne pokvari tokom transporta.
Rastavite nameštaj. Prevoznici će rastaviti sve velike predmete. Stolovi, stolovi, ormarići i sve ostalo dizajnirano da se razbije za transport biće ponovo sastavljeno na vašem odredištu.
Utovar i istovar. Prevoznici će spakovati vaše stvari u kamion i organizovati teret za transport bez oštećenja.
Raspakujte. Prevoznici neće samo ostaviti desetine ili stotine kutija razbacanih po vašem novom domu – oni će i raspakovati kutije, ako to želite. U stvarnosti, verovatno ćete želeti da sami obavite većinu raspakivanja, ali imajte na umu da sve što pakuju, oni će takođe raspakovati ako je to deo vašeg ugovorenog ugovora.
Odložite otpad. Kada prevoznici budu spremni da odu, odneće sve prazne kutije i ostatke materijala za pakovanje.
Koji pokretači se neće pomeriti
Selidbe će spakovati skoro sve – skoro. Nazovite unapred da biste dobili listu stvari sa kojima selidbeni radnici neće rukovati. Mnogi će biti u garaži, kao što su benzin, vatromet, pesticidi, razređivač boje i drugi opasni predmeti. Ako vaše kupatilo ima amonijak, lak za nokte ili sredstvo za uklanjanje laka za nokte, moraćete da ih odbacite ili premestite sami. Isto važi i za rezervoare za ronjenje, hemikalije za tamnu komoru i baterije.

U zavisnosti od selidbe, pokretači mogu ili ne moraju uzeti hranu. Osim ako nije reč o selidbi istog dana kroz grad, sve što je zamrznuto ili rashlađeno je sa stola kako bi se sprečilo kvarenje hrane. Otvoreni kontejneri za hranu takođe su zabranjeni zbog rizika od privlačenja štetočina ili prosipanja.

Neki pokretači mogu takođe zabraniti određene predmete zbog potencijalnog gubitka ili krađe. Još jednom proverite da li su gotovina, finansijska i medicinska dokumentacija, lekovi i drugi veoma lični predmeti uključeni u uslugu selidbe koju ste unajmili. Takođe, neki pokretači ili neće pomerati veoma teške predmete kao što su trake za trčanje i eliptične mašine, ili ako to rade, to je uz naplatu (često zato što moraju da dovedu dodatno osoblje da bi pomogli u premeštanju predmeta).

Opet, proverite direktno kod profesionalne kompanije za selidbe koju ste unajmili za njihovu listu zabranjenih predmeta. Takođe smo dali sveobuhvatniju listu na kraju ovog blog posta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.