Stomatoloska ordinacija Beograd

Posetili smo stomatolosku ordinaciju u Beogradu gde smo razgovarali sa stomatologom o zubima i održavanju oralne higijene. Održavanje oralne higije je najvažnije za zdravlje zuba. Treba naučiti decu od najranijih dana i nicanja prvih zuba da ih održavaju i peru. Uvek treba početi na vreme, dobre navike koje se steknu u ranom detinjstvu ostaju za ceo život.

Sada je sve lakše tu su četkice za zube koje su prilagođene deci, sa njihovim omiljenim junacima. Tu su razne paste za zube, razni ukusi, junaci sve je prilagođeni njihovom uzrastu, kako bi se što lakše i što bolje uključili od samog starta. Mlečni zubi se brže kvare ako se ne održavaju, onad tu nastaju bolovi. Tako dete počinje da se plaži reči zubar, stomatolog, stomatološka ordinacija, jer ga to sve asocira na bol. Tako prestaje i počinje da izbegava zubara. Sve to kasnije dovodi do problema.

Sta nam je savetovano iz stomatoloske ordinacije u Beogradu

Iz svoje dugogodišnje prakse stomatolog nam je savetavo da decu dovedemo na upoznavanje, da sede malo u stolici, pipnu instrimente, da im on pokaže mašimicu. Često zubari deci pričaju priče kako treba da im izvade crviće iz zuba. Tehnologija je i ovde napredovala, tu su nke paste koje se namažu da zubić utrne, tako da je sve to potpuno bezbolno za decu. Tako deca lakše prihvataju odlazak kod stomatologa , a stomatoloska ordinacija se ne shvata kao soba za mučenje dece. Odaberite svog stomatologa i počnite decu da navikavate na redovne preglede.

Оставите одговор