Pvc stolarija cene prozora

Kada pogledamo unazad nekoliko godina i malo bolje analiziramo kuće koje su zidali naši stari, dede još pre drugog svetskog rata vidom da su mnogo bolje u uštedi energije u odnosu na kuće koje su se zidale 70 godina. Ako ste imali prilike da u letnjim mesecima boravite u takvim kućama imali bi ste priliku da vidite kako su te kuće hladne, što je znak da su dobro izolovane. Takve kuće se i brzo zagreju u zimskim mesecima. Takve kuće su se pravile od pune cigle, a najčešće su se malterisale zemljom i plevom. Jedina slaba tačka na tim kućama je stolarija, jer je nju trebalo održavati i premazivati bar svake druge godine.

Pvc stolarija

Kuće zidane 70 godina od novijih materijala nisu dobro izolovane i one su najgori tipovi kuća sa stanovišta energetske efikasnosti. Takođe i stolarija je na tim kućama prilično u lošem stanju, pa je najbolja zamena stolarije, PVC stolarija. Kolika je cena pvc stolarije i da li je dobro drvenu stolariju menjati PVC stolarijom. Šta kažu, pričaju da nije zdrava PVC stolarija. Da pojednostavimo odmah priču o zdrvlju, prirodnim materijalima i slično. Drvo jeste prirodan materijal, ali i PVC stolarija sadrži u sebi prirodne materijale, od kojih je najveći deo sastojak kuhinjske soli, ne koriste se više stabilizatori koji su u sebi imali teške metale. PVC je materijal idealan jer je dobar toplotni izolator, dobro se obradjuje, savija i asatvalja, lako se održava, odnosno šta ima da se održava …

Alu stolarija

Još jedna vrlo popularna vrsta stolarija je alu stolarija, ali cena alu stolarije veća od cene pvc stolarije. Alu stoalrija sa termoprekidom se koristi za stambene objekte, a alu stolarija bez  toplotnog prekida se koristi za lokale i poslovne objkte. Iz alu i pvc stoalriju imate veliki izbor stakala, okova i slično.

2 thoughts on “Pvc stolarija cene prozora

Оставите одговор