RIBOLOVAČKA OPREMA

Mnogi ljubitelji ribolova sa nestrpljenjem iščekuju proleće. Ukoliko se nikad niste susreli sa ovim sportom, možda je pravo vreme da otkrijete njegove čari.

SPREMITE SE ZA UŽIVANJE U PROLEĆU i PECANJE

Kažu da voda odnese iz Vas sve ono što je loše. Pravi zaljubljenici u ribolov to će Vam potvrditi. Dovoljno je da nabavite osnovni pribor za pecanje, i zaronite u novu avanturu. Za početak potreban Vam je Štap i mašinica. Prilikom odabira štapa, obratite pažnju na njegovu dužinu i težinu. Štapovi za pecanje su jako raznovrsni i različita im je cena koštanja. Ukoliko ste početnik, odaberite neki od najjednostavnijih i jeftinijih štapova. Ukoliko shvatite da Vam se ribolov svidja, lako ćete se upustiti u istraživanja i pronalazak kvalitetnijih i luksuznijih. Naravno, isto uradite i kad su mašinice za pecanje u pitanje. Za početnike su najbolje one najjednostavnije. Ribolovačka oprema, pored štapova i mašinica, podrazumeva i strunu ili najlon za pecanje, udice i mamce. Najbolje je da Vas u startu u sam sport uputi neki iskusan ribolovac. Tako ćete se na najlakši način upoznati sa ovim neverovatnim sportom.

Sportski ribolov sve više privlači i žene, pa se nemojte iznenaditi ukoliko Vam se neka zgodna plavuša nasmeši upravo na reci dok pecate.

Оставите одговор